Växter och solcellslampor!

Den här skylten köpte jag förra året, tycker den är lite söt!

Idag har vi alltså fyllt på mer grus intill altanstaketet. Varit och handlat lite växter och planterat. Allting ser ju så pyttit ut nu, ska bli spännande att se om det blir något av allt. Det slår mig att jag har köpt många växter som blir höga, men va sjutton det får väl gå. Bland dom höga växterna kan nämnas Riddarsporrar, stockrosor och rosenvial. Rosenvialerna har jag satt mot planket mot grannen och där kan det väl kanske bli fint med lite högre, klängiga växter. Ska ju sätta en spalje mot det planket också där jag ska försöka ”trä” in mitt björnbär.  Klängrosen som jag lämnade kvar ”i gruset” ska också få en ny spalje. Av halvhöga växter har jag höstflox, fingerborgsblomma, daglilja, pioner och kantnepeta.  Några marktäckare har jag också såsom blodnävor, en mörkt vinröd dubbel primula och karpaterklocka. En alunrot har jag också, tycker dom är så fina i bladverket.  Det är mycket mellanrum så jag får väl se till att planera ner lite fina blommande 1-åringar längre fram när frostrisken är över så det inte blir så tomt i rabatten. Köpte även 4 stycken solcellslampor som jag satt längst bak i rabatten, funderar dock på om jag ska försöka få ner dom i gruset istället, vi får se. Ja, det ska bli kul att se vad det blir av denna rabatt till slut. Ha en skön lördag kväll nu alla där ute!

Annonser

2 tankar om “Växter och solcellslampor!

 1. Ja du , här fortsätter det att snöa och du kan plantera blommor . Kollade på bilder på min blogg från april förra året . Då var det snöfritt på våran gård 26 april , så kommer det inte bli i år .
  Ditt blomland blir nog fint när det börjar växa . Snyggt med solcellslamporna där .
  Kram ♥

 2. Hej på dej! Roligt att du tittade in hos mig och lämnade en liten hälsning, så att jag hittade hit! Alltid lika trevligt att hitta till nya inspirerande bloggerskor, och du verkar definitivt vara en sådan!

  Ser att du också har haft trädgårdspyssel för dig i helgen. Gillar dina växtval; det ska bli kul att få följa din rabatt och se hur den utvecklas!

  Önskar dig en fin söndagkväll!
  /Anna-Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s